King Carthur
GYEON
ValetPRO
Soft99
Tokya
Collinite
Dr Dirt
Gtechniq
Padboys
Auto Finesse
Chemical Guys
Mothers
Solmaster
AUTOGLYM
Wheel Woolies
Bilt Hamber
Meguiars
MIRKA
Furniture Clinic
Korrek
Flex
Dodo Juice
Kränzle
Nanolex
Rupes
Kent
Tuf Shine
SONAX
MetroVac
Fresso
DETAIL GUARDZ
Macserien
Wunder-Baum
QUIXX
STP
Lasol
AVA
Numatic
Kärcher
Star Brite

Me olemme luottokelpoinen yritys Bisnode rating järjestelmän mukaan. Bisnode rating on automaattinen ja jatkuvapäivitteinen luottoluokitusjärjestelmä.

Toimituskulut alkaen:

5,49

 

Toimitus yli
120€ tilaukset:

0


Palautus (30pv):

0

Nahanhoito, Nahkaverhoilun kunnossapito - Puhdistus ja suojaus

★ Huom! Mobiililla ABC:n valikko avautuu ylhäältä logon vierestä ≡

Nahkaverhoilu - Kestävä ja Tyylikäs oikein hoidettuna

Nahka on arvokkaan näköinen, kestävä ja tyylikäs pintamateriaali. Asiantuntijat ovat arvioineet sen kestävän käyttöä jopa neljä kertaa tekstiilejä paremmin. Pysyäkseen siistinä, ehjänä ja notkeana nahka vaatii kuitenkin oikeanlaista hoitoa ja huomiota.

Perehdyimme erityyppisten nahkojen sielunelämään selvittääksemme kuinka auton nahkaosia oikeaoppisesti käsitellään.

Pintakäsiteltyä vai ei?

Ennen kuin teet mitä on selvitettävä mitä autossa oleva "nahka" tosiasiassa on. Vaihtoehdot ovat pinnoitettu nahka, "aito nahka" eli pintanahka tai keinonahka.

Jos nahan pinta on käsitelty, sitä ei voida hoitaa samalla tavoin, kuin "aitoa" nahkaa. Aitoa nahkaa tavataan totta puhuen useammin mm. huonekaluissa ja vaatteissa kuin autojen verhoiluissa.

Käytännössä lähes kaikissa nykyliikenteessä tavattavista nahkaverhoiluista käytetään pintakäsiteltyä nahkaa. Käsittelemätöntä nahkapintaa on autoissa harvoin. Ehtaa nahkaa, eli pintanahkaa käytetään nykypäivänä lähinnä erikoisautoissa ja valmistajien kalleimmissa malleissa (esim. urheiluautot, BMW 7-sarja, Audi A8, Mercedes S-sarja jne).

Pintakäsittely parantaa merkittävästi nahan kulutuksenkestävyyttä, siksi etenkin kulutuspinnoilla käytetään lähes aina pintakäsiteltyä nahkaa. Pintakäsitelty nahka on myös selvästi pintanahkaa halvempaa.

=> Nahkatyyppien tunnistaminen

Nahan puhdistus, elvytys, hoito ja suojaus

Nahkaa "hoidetaan" siis eri tavalla riippuen siitä onko se pintakäsiteltyä vai ei.

Oleellisin ero pintakäsitellyn ja käsittelemättömän nahan hoidossa on:

  • Aitoa nahkaa voidaan ns. hoitaa ja elvyttää, koska aito nahka imee sisäänsä hoitoaineet ja ne pääsevät oikeasti vaikuttamaan ja ravitsemaan nahkaa.
  • Pintakäsitellyssä nahassa päällimmäisenä kerroksena on polyuretaanikerros, joka tukkii nahan huokoset ja estää hoitavien aineiden imeytymisen. Varsinkaan uuden auton pintakäsiteltyä nahkaa on turha yrittää elvyttää. Pintakäsittelyn kuluessa sen ominaisuudet muuttuvat, ja pinnan "hengittävyys lisääntyy". Mikäli nahka tuntuu siis kuivalta ja hieman kovettuneelta, sekä on useamman vuoden vanha, on todennäköistä, että pinta on jo kulunut, ja se päästää hoitoaineitakin imeytymään ja ravitsemaan nahkaa. Tällöin hoitoaineilla saadaan nahan pehmeys palautettua.

Pintakäsittelemättömia nahkatyyppejä eli siis "aitoa nahkaa" ovat aniliininahka (=nappanahka), nupukkinahka ja mokkanahka. Näiden uloimmassa pinnassa ei ole peittävää värikerrosta tai keinotekoista viimeistelyainetta ("lakkaa").

Pintakäsitellyssä, eli viimeistellyssä nahassa taas on ulkopintaan asti ulottuva värjäys tai lakka. Nämä nahkatyypit kestävät paremmin kulutusta ja soveltuvat siksi hyvin kulutuspintojen materiaaliksi. Selvä valtaenemmistö auton verhoilussa käytettävistä nahoista on pintakäsiteltyä nahkaa.

=> Pinnoittamattoman nahan (eli sen AIDON NAHKAVERHOILUN) hoito

=> Pinnoitetun nahkaverhoilun hoito

 

Ota kantaa ja kommentoi artikkelia

Ostajan edut

Vaivatonta ostamista

Voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, yleisimmillä luottokorteilla ja laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Toimitamme paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikoille.

1 - 2 päivän pikatoimitus

Vakituinen henkilökuntamme käsittelee tilauksia koko ajan. Ark. klo 13 mennessä jätetyt tilaukset lähtevät Turun varastoltamme yleensä jo samana päivänä ja vastaanotat tuotteesi 1-2 vrk kuluttua.

100% tyytyväisyystakuu

Tilaa nyt ja tutustu rauhassa kotona. Voit palauttaa tai vaihtaa ilmaiseksi. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu on voimassa 30 päivää ostoksesta. Turvallista ja huoletonta ostamista parhaimmillaan!